Report z 19. setkání: Vychytávky pro maséry (Zbyněk Karbusický)

Zdravím všechny nadšence lidských i zvířecích doteků,

Tentokrát jsme si dopřávali masérského know-how a vychytávek Zbyňka Karbusického, který jak je u něj zvykem, přidal i řádnou porci zábavy.?

Po delší době mezi nás zavítala také Alena Urbancová, která Rybalku ovoněla svými esenciálními kouzlíčky a radost udělala i přespolní návštěva zkušených kolegů z Liberce a Jablonce. Kdo naopak chyběl, byla naše úžasná Hanička Topinková, která si užívá někde na Bali… tuším, že zrovna s Dušanem Jiráskem vzpomínali jak se jim po nás stýská.?

Mezi cca 18 příchozími byla také Wifinka s Martinou Hlaváčkovou, jejichž prostřednictvím Rybalka ožila hned dvojím způsobem. Wifinka čile naháněla svou Krysičku a Martina zkrášlila jednu z maséren svou novou várkou mandal-zendal. Martina se také podělila o zajímavý projekt, totiž nabídku propůjčení a výstavu svých uměleckých děl v prostorách masérů (já jsem již využil a být vámi neváhám ?). 

Měl-li před setkáním někdo z účastníků dojem, že jej rekvalifikační masérský kurz vybavil smysluplnými a dlouhodobě využitelnými technikami… pravděpodobně o něj brzy přišel. Zbyněk se s tím totiž nesprděl a briskně sejmul většinu základních technik, které se běžně učí. Nejen, že dlouhodobě ničí zdraví maséra (v tom duchu v jakém se učí – přetížení prstů, šlach, zápěstí, trapézů, beder atp.), ale navíc často postrádají efektivitu a logiku.? Druhým dechem objasnil, proč tomu tak je a jak z těchto základů vykutat co nejvíce (zdvojování hmatů, variace práce s těžištěm, kontinuita technik, střídání tlaků, atp.). Dobrou zprávou pro Zbyňkovi příznivce je, že jsme 29.6. domluveni na pokračování krasojízdy (zaměříme se na pár konkrétních technik, které dělají masérům potíže a vyzkoušíme si je na vlastní kůži).

Do druhé půlky setkání jsme opět zařadili masérský workshop pro úplné začátečníky. Tentokrát v sedě/leže na matracích, v duchu klasické a thajské masáže přes oblečení. Ve 21:30 se hlavní sál již podruhé proměnil v taneční prostor, na kterém se řádilo do pozdních večerních hodin. Písničky na přání byly tentokrát opravdu pikantní (pop oldies z 90 let ?)… příště jim to zatrhnu, slibuju! Za chutné občerstvení v podobně kakaovo sladového perníku děkujeme Janě Burešové… jako obvykle se po něm jen zaprášilo.?

Všem děkujeme za účast, výbornou atmosféru a těšíme se znovu na viděnou třeba již přespříští pátek 18.5.2018, tentokrát v Thajském duchu s Davidem Kopeckým.

Marek, Han(Bali)ka a Jakub ?

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.